Zonneboiler Olburgen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Olburgen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie komt tot stand door twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker ontdek je uitgebreide gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Olburgen.

zonneboiler systeem installeren in 7225

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1100.
 • Een standaard woning in Bronckhorst verbruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Oftewel, een forse besparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7225
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Olburgen vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Olburgen! Met behulp van onze tool ontdek je simpel en snel een competente installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Bronckhorst. Of probeer Qbis.nl voor informatie over ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder lees jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan VCA, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment springt de CV-brander bij. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Olburgen. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Olburgen schommelen tussen de €2925 en €3550, met monteren & installeren. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Hierna ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor diverse voorbeeldsituaties de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €115 per jaar (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.675€45
100 liter2€2.825 – €3.050€95
200 liter2€3.300 – €3.975€130
300 liter3€4.575 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-olburgen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit en gas de woning per jaar verbruikt. Met behulp van het energieverbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Olburgen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is in 2017 verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €625 tot €1225. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Olburgen

 • Navetto (WPB270/NERO3,2), vermogen 1231 [KW], €837 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG500CS1ww2xPro24), vermogen 3494 [KW], €2376 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 3-200L), vermogen 2776 [KW], €1888 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Bronckhorst mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.bronckhorst.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Olburgen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Olburgen!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!