Zonneboiler Rha

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Rha? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het product komt tot stand door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van deze pagina vind je accurate aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Rha.

zonneboiler systeem installeren in 7224

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een doorsnee gezin in Bronckhorst gebruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €145 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7224
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Rha vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Rha! Geholpen door onze website ontdek je probleemloos een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Bronckhorst. Of ga naar kvinl.nl voor een database met eerlijke installateurs uit jouw provincie. Bijgaand achterhaal jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met referenties en certificaten en keurmerken. Denk aan Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is toepasbaar voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Het systeem bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. In de basis een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij scherpe prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Rha. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Rha liggen tussen de €2675 en €4450, met installatie. Dit product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Verderop vind je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor meerdere situatiesde kostprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €110 op jaarbasis (gasprijs september 2022). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€55
100 liter2€2.825 – €3.150€80
200 liter2€3.225 – €3.900€120
300 liter3€4.450 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-rha

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten we naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze gegevens kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt z.s.m. een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Rha (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €700 tot €1500. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Rha

 • Navetto (WPB270/NERO1,6), vermogen 650 [KW], €442 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG500CS1ww2xPro18), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 2-200L), vermogen 1751 [KW], €1191 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Bronckhorst een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.bronckhorst.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Rha aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Rha!

 • De warmtepomp: ontneemt energie middels de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!