Zonneboiler Bronkhorst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Bronkhorst? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via de zonneboiler-vergelijker vind je praktische info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Bronkhorst.

zonneboiler systeem installeren in 7226

 • Een zonneboiler is een populaire manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1800.
 • Een gemiddeld gezin in Bronckhorst gebruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Oftewel, een forse besparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7226
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Bronkhorst vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Bronkhorst! Dankzij deze website vind je gemakkelijk een geschikte installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Bronckhorst. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een overzicht met goede installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand lees je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en eventuele keurmerken. Denk aan Solar Keymark, VCA, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product wordt gebruikt voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Vooral toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij lagere prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Bronkhorst. Een zonneboiler is goed te combineren met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Bronkhorst variëren tussen €2750 en €3250, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Op deze pagina vind je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema check jij voor verscheide gevallen de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €175 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.525€65
100 liter2€2.800 – €3.125€95
200 liter2€3.300 – €3.875€145
300 liter3€4.525 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-bronkhorst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de info toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze data kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Denk aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Bronkhorst (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle apparaten die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €800 tot €1250. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bronkhorst

 • Navetto (WPB270/NERO4,8), vermogen 1578 [KW], €1073 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG500CS1ww3xPro18), vermogen 3581 [KW], €2435 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 3-300L), vermogen 2848 [KW], €1937 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Bronckhorst mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.bronckhorst.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Bronkhorst aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Bronkhorst!

 • Een warmtepomp: wint energie via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!