Zonneboiler Barchem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Barchem? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product bestaat uit twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. D.m.v. onze website tref jij samengestelde raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Barchem.

zonneboiler systeem installeren in 7244

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €750.
 • Een doorsnee huishouden in Lochem stookt 1790 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7244
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Barchem vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Barchem! Via onze tool bekijk je verrassend eenvoudig een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Lochem. Of surf naar de website Qbis.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven in de regio. Hierna vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook recensies en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem draagt zorg voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Het systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Barchem. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Barchem liggen tussen de €2825 en €3100, met montage. Het product hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Hierna bekijk jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor een variatie aan voorbeelden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €180 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€45
100 liter2€2.800 – €3.000€75
200 liter2€3.100 – €3.975€115
300 liter3€4.525 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-barchem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verzonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Op basis van het verbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Barchem (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is recentelijk uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle artikelen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €725 tot wel €1775. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Barchem

 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPS 310l) + 2x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 1804 [KW], €1227 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK155 H + VMs8 + VIHS1 150/4B), vermogen 1894 [KW], €1288 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 200 BSH), vermogen 1315 [KW], €894 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Lochem een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.lochem.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Barchem aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Barchem!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!