Zonneboiler Laren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Laren? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product bestaat in de basis uit twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels deze website vind jij accurate details aangaande een zonneboiler kopen in Laren.

zonneboiler systeem installeren in 7245

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1050.
 • Een gemiddelde woning in Lochem stookt 1790 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7245
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Laren vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Laren! Door gebruik te maken van deze website achterhaal je gemakkelijk een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Lochem. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs uit jullie streek. Hierna check je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Denk aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem is geschikt voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker interessant voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Laren. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Laren liggen tussen de €2600 en €3450, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor verscheide situatiesde kostprijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €145 per jaar (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.575€55
100 liter2€2.925 – €3.175€85
200 liter2€3.150 – €3.800€120
300 liter3€4.600 – €5.400€195
zonneboiler-kopen-laren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft adres en contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de specificaties verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Op basis van deze info kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn de inhoud en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke andere systemen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij ontvangt snel een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Laren (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is 2 jaar geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €450 tot €1725. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Laren

 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPS 310l) + 3x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 2868 [KW], €1950 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus VFK 155 V + VMS 8 + VIH S1 150/4 B), vermogen 1352 [KW], €919 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 300 BSH), vermogen 1682 [KW], €1144 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Lochem wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.lochem.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Laren aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Laren!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!