Zonneboiler Ruurlo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Ruurlo? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product bestaat uit 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl ontdek je veelzijdige gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ruurlo.

zonneboiler systeem installeren in 7261

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1750.
 • Een doorsnee gezin in Berkelland gebruikt 1610 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €60 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7261
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Ruurlo vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Ruurlo! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl ontdek je simpel en snel een professionele installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Berkelland. Of probeer echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs uit de gemeente. Verderop tref je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan VCA, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie voorziet in warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Ruurlo. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard hebben we nog het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er constructies met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Ruurlo vinden we terug ergens tussen de €2825 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor een variatie aan omstandigheden de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €95 per jaar (energieprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.650€45
100 liter2€2.950 – €3.000€90
200 liter2€3.125 – €3.975€140
300 liter3€4.450 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-ruurlo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten wij ook naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomje op dit moment verbruikt. Met het verbruik kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Denk aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Je krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Ruurlo (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is twee jaar geleden verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €750 tot wel €1325. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Ruurlo

 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPSW 310l) + 3x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 2868 [KW], €1950 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus VFK 155 V + VMS 8 + VIH S2 250/4 B), vermogen 1389 [KW], €945 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 500 BSV), vermogen 2222 [KW], €1511 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Berkelland soms een extra tegemoetkoming. Check www.gemeenteberkelland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Ruurlo aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Ruurlo!

 • Warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!