Zonneboiler Mariënvelde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Mariënvelde? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl check je praktische info aangaande een zonneboiler kopen in Mariënvelde.

zonneboiler systeem installeren in 7263

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1500.
 • Een gemiddeld huishouden in Oost Gelre verbruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7263
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Mariënvelde vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Mariënvelde! Middels de zonneboiler-vergelijker ontdek je snel een competente installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Oost Gelre. Of surf naar de website kvinl.nl voor een schema met geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand lees je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product kan gebruikt worden voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit systeem bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Zeker toepasbaar op grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. scherpe prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Mariënvelde. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er installaties met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De recente kosten zonneboiler Mariënvelde fluctueren tussen de €2600 en €4000, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. In het volgende kopje bekijk je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor velerlei voorbeeldsituaties de investering en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €170 per jaar (gasprijzen september 2023). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€60
100 liter2€2.850 – €3.050€75
200 liter2€3.275 – €3.950€115
300 liter3€4.425 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-marienvelde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de info aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas + stroomhet huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze data kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Mariënvelde (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is recent extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle installaties die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €675 tot €1825. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Mariënvelde

 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPSW 440l) + 3x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 2926 [KW], €1990 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK155 V + VMs8 + VIHS2 250/4B), vermogen 1875 [KW], €1275 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 150 PAWT), vermogen 1029 [KW], €700 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Oost Gelre een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.oostgelre.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Mariënvelde aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Mariënvelde!

 • Warmtepomp: ontneemt energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!