Zonneboiler Gelselaar

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Gelselaar? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels deze pagina lees jij omvangrijke informatie aangaande een zonneboiler kopen in Gelselaar.

zonneboiler systeem installeren in 7275

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een doorsnee gezin in Berkelland verbruikt 1610 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €100 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7275
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Gelselaar vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Gelselaar! Geholpen door onze tool vind je probleemloos een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Berkelland. Of bezoek de website kvinl.nl voor informatie over betrouwbare installatiebedrijven in de regio. Hieronder lees je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook reviews en certificaten en keurmerken. Denk aan VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Vooral eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die veel warm water gebruiken. Door lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Gelselaar. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Gelselaar vinden we terug ergens tussen de €2800 en €3400, inclusief installeren. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor verscheide omstandigheden de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €65 per jaar (energieprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.625€65
100 liter2€2.900 – €3.050€100
200 liter2€3.175 – €3.850€115
300 liter3€4.600 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-gelselaar

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Interessant is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. U ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Gelselaar (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €825 tot wel €1600. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Gelselaar

 • Ravensberger (Zeus CPC 23 + CPC 21 + 800l), vermogen 2904 [KW], €1975 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus VFK140/2VD + VMS8D + VIHSI 150/4B), vermogen 1321 [KW], €898 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 300 PAWT), vermogen 1862 [KW], €1266 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Berkelland mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.gemeenteberkelland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Gelselaar aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Gelselaar!

 • Warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!