Zonneboiler Haarlo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Haarlo? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van deze website check je omvangrijke raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Haarlo.

zonneboiler systeem installeren in 7273

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1700.
 • Een gemiddeld huishouden in Berkelland gebruikt 1610 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €65 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7273
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Haarlo vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Haarlo! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Berkelland. Of benader de website kvinl.nl voor een database met goede installateurs uit jouw provincie. Onderstaand bekijk jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en relevante keurmerken. Bekijk eens VCA, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie draagt zorg voor jouw sanitaire water en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment springt de CV-brander bij. Zeker toegepast door bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Haarlo. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook is er nog een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Haarlo zitten gemiddeld tussen €2875 en €3150, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Op deze pagina check je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor verscheide voorbeeldsituaties de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €135 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€60
100 liter2€2.825 – €3.025€105
200 liter2€3.225 – €3.975€120
300 liter3€4.600 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-haarlo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo is het helder naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om te weten hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Met deze statistieken kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Er volgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Haarlo (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd twee jaar geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle apparaten die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €775 tot wel €1525. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Haarlo

 • Zonneboilerpro (ZBPR 500 ltr – 3x SHC 15), vermogen 3467 [KW], €2358 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK140/2D + VMS8D + VIHSI 150/4B), vermogen 2000 [KW], €1360 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 250 PAWT), vermogen 1639 [KW], €1115 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Berkelland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.gemeenteberkelland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Haarlo aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Haarlo!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!