Zonneboiler Dalmsholte

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Dalmsholte? Middels een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van deze pagina lees jij toepasbare gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Dalmsholte.

zonneboiler systeem installeren in 8146

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1150.
 • Een doorsnee gezin in Ommen gebruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €85 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode8146
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Dalmsholte vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Dalmsholte! D.m.v. onze website tref je zonder problemen een goede installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Ommen. Of ga naar Qbis.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs uit jullie streek. Bijgaand lees je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem draagt zorg voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal aantrekkelijk voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van scherpe prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Dalmsholte. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook moet er ruimte zijn voor het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Dalmsholte fluctueren tussen de €2850 en €3800, met montage. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check je meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor velerlei situatiesde geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €105 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€60
100 liter2€2.775 – €3.125€100
200 liter2€3.125 – €3.800€120
300 liter3€4.575 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-dalmsholte

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verzonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Met het verbruik kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan aantal kamers en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke andere systemen in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Er volgt z.s.m. een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Dalmsholte (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling werd jaren geleden verder verruimd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €575 tot €1075. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Dalmsholte

 • 2-improve energy (2IE Tap/CV HYG200CS1ww2xPro24 – 2IE Tap/CV HYG200CS1w), vermogen 3422 [KW], €2327 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 352 [KW], €2394 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 60 + HYG1K.500 A+ isolatie), vermogen 3548 [KW], €2413 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Ommen mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.ommen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Dalmsholte aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Dalmsholte!

 • De warmtepomp: haalt warmte via de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!