Zonneboiler Snikzwaag

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Snikzwaag? Middels een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem kent twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl bekijk je uitgebreide toelichtingen over een zonneboiler kopen in Snikzwaag.

zonneboiler systeem installeren in 8505

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €850.
 • Een alledaags gezin in De Fryske Marren verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €130 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8505
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Snikzwaag vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Snikzwaag! Via deze website bekijk je probleemloos een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente De Fryske Marren. Of bezoek de website Qbis.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs in de regio. In onderstaande box bekijk je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem is geschikt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit product houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal interessant voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Snikzwaag. Zo’n systeem is goed te combineren met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er constructies met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De kosten zonneboiler Snikzwaag liggen tussen de €2725 en €3550, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina vind je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor een aantal omstandigheden de kostprijzen en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €80 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.600€65
100 liter2€2.750 – €3.150€95
200 liter2€3.200 – €3.975€125
300 liter3€4.475 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-snikzwaag

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de informatie aangeleverd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze statistieken kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Snikzwaag (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd jaren geleden verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €975 tot €1900. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Snikzwaag

 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 4x VFK 155 H), vermogen 3274 [KW], €2226 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 300-3-2108), vermogen 2695 [KW], €1833 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/TWL-S-500L-C), vermogen 2278 [KW], €1549 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente De Fryske Marren mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.defryskemarren.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Snikzwaag aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Snikzwaag!

 • De warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!