Zonneboiler Haskerhorne

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Haskerhorne? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt gevormd door 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van deze pagina tref je samengestelde toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Haskerhorne.

zonneboiler systeem installeren in 8506

 • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3900.
 • Subsidies lopen op tot wel €950.
 • Een gemiddeld huishouden in De Fryske Marren stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €105 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8506
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Haskerhorne vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Haskerhorne! Met behulp van onze tool tref je verrassend eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente De Fryske Marren. Of bezoek kvinl.nl voor informatie over betrouwbare installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box ontdek jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem regelt je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die veel warm water uit de kraan halen. Door lagere prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Haskerhorne. Dit apparaat is goed te combineren met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook moet je rekening houden met het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Haskerhorne fluctueren tussen de €2475 en €4200, met installatie. De installatie heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt tref je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder lees je voor verscheide scenario’sde totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €180 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.525€50
100 liter2€2.750 – €3.075€95
200 liter2€3.150 – €3.950€115
300 liter3€4.450 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-haskerhorne

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de benodigde info aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas en elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Op basis van het energieverbruik kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen een week een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Haskerhorne (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle artikelen die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €800 tot wel €1175. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Haskerhorne

 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 4x VFK 155 V), vermogen 3299 [KW], €2243 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.1500 okoline-profi), vermogen 3592 [KW], €2443 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-60T/TWL-S-500L-C), vermogen 3450 [KW], €2346 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente De Fryske Marren soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.defryskemarren.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Haskerhorne aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Haskerhorne!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!