Zonneboiler Hellouw

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Hellouw? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij actuele gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Hellouw.

zonneboiler systeem installeren in 4174

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €850.
 • Een gemiddelde woning in Neerijnen verbruikt 1710 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4174
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Hellouw vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Hellouw! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je verrassend eenvoudig een competente installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Neerijnen. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. Hierna bekijk je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met recensies en certificering. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem kan benut worden voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan vult de CV-brander het gat op. Zeker eenvoudig toe te passen voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij dalende prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Hellouw. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder is er nog het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er installaties met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Hellouw zitten gemiddeld tussen €2600 en €4050, met monteren & installeren. De installatie hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De investering wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Verderop tref jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor enkele voorbeeldsituaties de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €145 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.650€50
100 liter2€2.825 – €3.125€100
200 liter2€3.300 – €3.850€135
300 liter3€4.425 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-hellouw

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de info verstuurd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel stroom & gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze statistieken kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn de grootte en de isolatiewaarden. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Je krijgt snel een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Hellouw (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €525 tot wel €1525. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hellouw

 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + HYG1K.400), vermogen 1497 [KW], €1018 subsidie.
 • Brink Climate Systems (Sun Set CV 1-150 horizontaal), vermogen 1047 [KW], €712 subsidie.
 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.15 + 500L), vermogen 2743 [KW], €1865 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Neerijnen mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.neerijnen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hellouw aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Hellouw!

 • Warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!