Zonneboiler Heveadorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Heveadorp? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van onze tool bekijk jij omvangrijke toelichtingen over een zonneboiler kopen in Heveadorp.

zonneboiler systeem installeren in 6869

  • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
  • Prijsindicatie gemiddelde set: €3900.
  • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1900.
  • Een alledaags huishouden in Renkum gebruikt 1690 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €55 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6869
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Heveadorp vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Heveadorp! Door gebruik te maken van deze website vind je eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Renkum. Of benader Qbis.nl voor actuele overzichten met ervaren installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

  • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
  • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
  • Vraag ook om beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Via de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product kan benut worden voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Deze installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Vooral interessant voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Heveadorp. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er oplossingen het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Heveadorp vinden we terug ergens tussen de €2975 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt tref jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor enkele mogelijkheden de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €60 per jaar (gasprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.500€70
100 liter2€2.825 – €3.100€75
200 liter2€3.200 – €3.925€125
300 liter3€4.550 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-heveadorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

  1. Persoonsgegevens invoeren

    Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten we naar wie verdere info verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

  2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

    Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan de vakman een beter voorstel doen.

  3. Type huis

    Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en staat van isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

  4. Wat is uw wensenlijstje?

    Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

  5. Verschillende offertes vergelijken

    Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen een paar dagen een complete offerte via een zonneboiler monteur in Heveadorp (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd in 2017 verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle types die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €850 tot wel €1550. Er gelden een aantal voorwaarden:

  • De subsidie vraag je pas na installatie aan
  • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
  • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Heveadorp

  • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-90T/DJG-RVS-M-1000L), vermogen 3799 [KW], €2583 subsidie.
  • HONE (HONE premium 300L 10-SP501), vermogen 3590 [KW], €2441 subsidie.
  • TWL Technology GmbH (CALORSOL FK200-4 + S400), vermogen 2695 [KW], €1833 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Renkum een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.renkum.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Heveadorp aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Heveadorp!

  • Een warmtepomp: genereert energie via de bodem of lucht.
  • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
  • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
  • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!