Zonneboiler IJsselmuiden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in IJsselmuiden? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem kent twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van de zonneboiler-vergelijker tref jij omvangrijke adviezen aangaande een zonneboiler kopen in IJsselmuiden.

zonneboiler systeem installeren in 8275

  • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
  • Reken op gemiddelde kosten van €3700.
  • De subsidies lopen op tot €1350.
  • Een standaard woning in Kampen verbruikt 1330 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €135 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8275
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in IJsselmuiden vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in IJsselmuiden! D.m.v. onze website vind je eenvoudig een professionele installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Kampen. Of surf naar Qbis.nl voor informatie over goede installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box tref jij enkele adviezen.

  • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
  • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
  • Check ook op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. VCA, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan benut worden voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit product bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in IJsselmuiden. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler IJsselmuiden zitten gemiddeld tussen €2550 en €4450, met installatie. Het systeem heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, het volume van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt ontdek jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor een aantal gevallen de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €80 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.525€55
100 liter2€2.875 – €3.025€95
200 liter2€3.150 – €3.900€125
300 liter3€4.600 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-ijsselmuiden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

  1. Voer jouw gegevens in

    Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig is het duidelijk naar wie de informatie verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

  2. Stroom- en gasverbruik invullen

    Het is belangrijk om te weten hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Middels het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

  3. Beschrijf het huis

    Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft de omvang en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

  4. Wat is uw wensenlijstje?

    Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

  5. Verschillende offertes vergelijken

    Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt zeer binnenkort een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in IJsselmuiden (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is twee jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle producten op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €550 tot €1900. Let op de volgende regels:

  • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
  • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
  • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in IJsselmuiden

  • DAXX (DAXX-warmte 1×15 & 300L), vermogen 1410 [KW], €959 subsidie.
  • Van Waveren (Zonneboiler 15 buizen.150L WW), vermogen 926 [KW], €630 subsidie.
  • OEG (4plus vlakkeplaatcollector(1x) 120L Solarboiler A+), vermogen 1315 [KW], €894 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Kampen mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.kampen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte IJsselmuiden aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in IJsselmuiden!

  • Warmtepomp: genereert warmte middels de buitenlucht of bodem.
  • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
  • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
  • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!