Zonneboiler Altforst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Altforst? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het product bestaat uit twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker ontdek jij actuele gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Altforst.

zonneboiler systeem installeren in 6628

  • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
  • De gemiddelde kosten bedragen €4000.
  • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1300.
  • Een alledaags huishouden in West Maas en Waal gebruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6628
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Altforst vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Altforst! Door middel van onze vergelijker achterhaal je probleemloos een betrouwbare installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket gemeente West Maas en Waal. Of ga naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met competente installateurs uit jullie streek. Hierna check je enkele tips waar je op moet letten.

  • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
  • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
  • Vraag ook om referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Via het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie zorgt voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats relevant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. dalende prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Altforst. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens plaatsen ze ook het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Altforst zitten gemiddeld tussen €2700 en €4250, met installatie. Dit product gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op onze website bekijk je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor een paar gevallen de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €175 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.625€50
100 liter2€2.800 – €3.175€80
200 liter2€3.300 – €3.875€120
300 liter3€4.425 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-altforst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

  1. Invullen van persoonlijke gegevens

    In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie verdere info verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

  2. Voer het huidige energieverbruik in

    Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas het huis per jaar nodig heeft. Op basis van het verbruik kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

  3. Huistypering

    Beschrijf uw huis. Denk aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

  4. Beschrijf de noodzaak

    Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

  5. Vraag offertes aan

    Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt zeer binnenkort een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Altforst (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle types die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €550 tot €1200. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
  • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
  • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Altforst

  • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 7,5m²-HSP1 1500A+), vermogen 3451 [KW], €2347 subsidie.
  • Trendy Eco (2x VTC 20 + 500L Hygiëneboiler), vermogen 1983 [KW], €1348 subsidie.
  • Solvis (Solvis Fera 553 & Solvis Max 957), vermogen 2511 [KW], €1707 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVObiedt de gemeente West Maas en Waal een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.westmaasenwaal.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Altforst aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Altforst!

  • Warmtepomp: wint energie uit onder andere de omgeving.
  • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
  • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
  • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!