Zonneboiler Megchelen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Megchelen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem bestaat uit 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl tref jij omvangrijke aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Megchelen.

zonneboiler systeem installeren in 7078

  • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
  • Aanschafprijs: om en nabij de €4400.
  • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
  • Een gemiddeld gezin in Oude IJsselstreek gebruikt 1540 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €65 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7078
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Megchelen vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Megchelen! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind je snel een competente installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Oude IJsselstreek. Of klik door naar kvinl.nl voor informatie over professionele installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand lees jij enkele tips waar je op moet letten.

  • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
  • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
  • Bekijk ook referenties en certificering. Bekijk eens Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Dit product houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Vooral aantrekkelijk voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Megchelen. Een zonneboiler is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er oplossingen het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Megchelen liggen tussen de €2425 en €4200, met montage. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Op deze pagina ontdek jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor diverse omstandigheden de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €155 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.500€50
100 liter2€2.825 – €3.000€105
200 liter2€3.275 – €3.875€115
300 liter3€4.400 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-megchelen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

  1. Persoonlijke gegevens

    Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het helder naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

  2. Energieverbruik bepalen

    Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze data kan de deskundige een goed advies geven.

  3. Soort huis

    Verstel details over uw huis. Denk aan de inhoud en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

  4. Geef aan wat de wensen zijn

    Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

  5. Vergelijk offertes

    Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Megchelen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is in 2017 verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle producten die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €425 tot wel €1650. Let op de volgende regels:

  • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
  • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
  • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Megchelen

  • Clima XL BV (Quantum Pro 1000 CQP), vermogen 3407 [KW], €2317 subsidie.
  • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 300-10m2), vermogen 3161 [KW], €2149 subsidie.
  • Vaillant (VPS 800 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3262 [KW], €2218 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Oude IJsselstreek soms een extra tegemoetkoming. Zie www.oude-ijsselstreek.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Megchelen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Megchelen!

  • De warmtepomp: ontneemt warmte middels de buitenlucht of bodem.
  • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
  • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
  • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!