Zonneboiler Ven-Zelderheide

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Ven-Zelderheide? Via een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via onze website ontdek jij bruikbare gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Ven-Zelderheide.

zonneboiler systeem installeren in 6599

  • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
  • Kosten: Ga uit van ongeveer €4400.
  • Je hebt recht op subsidies tot wel €1450.
  • Een gemiddeld gezin in Gennep verbruikt 1550 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €160 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6599
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Ven-Zelderheide vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Ven-Zelderheide! Door gebruik te maken van deze website vind je eenvoudig een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Gennep. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met erkende installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf check je enkele adviezen.

  • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
  • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
  • Houd ook rekening met recensies en eventuele keurmerken. Onder andere KviNL, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. De installatie bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval vult de CV-brander het gat op. In de basis toepasbaar op grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Ven-Zelderheide. Zo’n systeem is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In april 2024 zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Ven-Zelderheide schommelen tussen de €2875 en €3850, met montage. Dit systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor meerdere mogelijkheden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €155 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.575€65
100 liter2€2.875 – €3.075€85
200 liter2€3.275 – €3.900€110
300 liter3€4.425 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-ven-zelderheide

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

  1. Vul je gegevens in

    In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

  2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

    Het is handig om na te gaan hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van het verbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

  3. Beschrijf het huis

    Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

  4. Geef duidelijk aan wat u wilt

    Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

  5. Prijzen & Offerte opvragen

    Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Ven-Zelderheide (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle apparaten die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €900 tot wel €1475. Er gelden een aantal voorwaarden:

  • De subsidie vraag je pas na installatie aan
  • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
  • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Ven-Zelderheide

  • 123-Kaminofen (1x CPC18 + 1x CPC24 + 1x FKS 1000), vermogen 3466 [KW], €2357 subsidie.
  • Trendy Eco (2x vlakke plaat 2.15 + 500L Hygiëneboiler), vermogen 1656 [KW], €1126 subsidie.
  • Solvis (4x Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 3062 [KW], €2082 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Gennep mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.gennep.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Ven-Zelderheide aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Ven-Zelderheide!

  • Warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
  • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
  • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
  • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!