Zonneboiler Terwolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Terwolde? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels de zonneboiler-vergelijker check jij praktische info over een zonneboiler kopen in Terwolde.

zonneboiler systeem installeren in 7396

  • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
  • De gemiddelde kosten bedragen €3800.
  • Een subsidie bedraagt al gauw €1250.
  • Een gemiddeld gezin in Voorst verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7396
Netnummer0571 (+31571)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Terwolde vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Terwolde! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je eenvoudig een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Voorst. Of surf naar Qbis.nl waar je een database treft met eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna check je een aantal tips.

  • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
  • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
  • Vraag ook om ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie is toepasbaar voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie springt de CV-brander bij. In de basis toegepast door grote woningen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een grote vraag naar warm water. Vanwege beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Terwolde. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast is er nog het buffervat voor warm tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Terwolde vinden we terug ergens tussen de €2725 en €3700, met montage. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Op deze pagina tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor enkele voorbeelden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €105 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.625€55
100 liter2€2.825 – €3.100€75
200 liter2€3.125 – €3.850€145
300 liter3€4.575 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-terwolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

  1. Voer jouw gegevens in

    We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

  2. Specificeer jouw energieverbruik

    Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze info kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

  3. Huisomschrijving

    Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

  4. Wat heb je precies nodig?

    Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

  5. Vergelijk offertes

    Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Terwolde (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle systemen die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €425 tot €1900. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
  • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
  • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Terwolde

  • Zizon (BlueArc 5-HBB500L), vermogen 3463 [KW], €2355 subsidie.
  • Dutch Solar Systems (ZB95TX 2,37), vermogen 1322 [KW], €899 subsidie.
  • Clima XL BV (Quantum Pro 100 BSH), vermogen 448 [KW], €305 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Voorst een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.voorst.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Terwolde aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Terwolde!

  • Een warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
  • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
  • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
  • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!