Zonneboiler Warmond

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Warmond? Via een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze website doorzoek jij bruikbare details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Warmond.

zonneboiler systeem installeren in 2361

  • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
  • De gemiddelde kosten bedragen €4100.
  • Een subsidie bedraagt al gauw €900.
  • Een doorsnee gezin in Teylingen gebruikt 1300 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €155 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2361
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Warmond vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Warmond! D.m.v. onze website achterhaal je gemakkelijk een erkende installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Teylingen. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven in de buurt. Hieronder lees je diverse aanbevelingen.

  • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
  • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
  • Check ook op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem kan benut worden voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Het systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Door dalende prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Warmond. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er structuren met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Warmond komen gemiddeld uit tussen €2650 en €4100, met installatie. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt bekijk jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor verschillende mogelijkheden de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €55 per jaar (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.575€60
100 liter2€2.775 – €3.200€95
200 liter2€3.300 – €4.000€125
300 liter3€4.525 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-warmond

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

  1. Voer jouw gegevens in

    In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten wij ook naar wie de informatie toegezonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

  2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

    Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Met behulp van deze info kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

  3. Beschrijf de woning

    Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

  4. Geef aan wat de wensen zijn

    Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

  5. Offertes vergelijken

    Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. U krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Warmond (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is recentelijk verbreed. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €675 tot wel €1375. Er gelden een aantal voorwaarden:

  • De subsidie vraag je pas na installatie aan
  • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
  • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Warmond

  • Nefit (Zonneboiler-cv-combipakket Trendline HRC30 CW5 II), vermogen 2704 [KW], €1839 subsidie.
  • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 9,6 m2- Sailer Hybrid-plus 1050), vermogen 2827 [KW], €1922 subsidie.
  • Solar2all (TS30/150/PWM), vermogen 1885 [KW], €1282 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Teylingen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.teylingen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Warmond aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Warmond!

  • De warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de bodem of lucht.
  • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
  • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
  • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!