Zonneboiler Koufurderrige

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Koufurderrige? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product bestaat uit twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker doorzoek je bruikbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Koufurderrige.

zonneboiler systeem installeren in 8529

  • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
  • Een doorsnee installatie kost zo’n €3700.
  • Er geldt een subsidie tot wel €1450.
  • Een gemiddeld huishouden in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8529
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Koufurderrige vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Koufurderrige! Door middel van onze website achterhaal je snel een goede installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met professionele installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box check jij enkele tips waar je op moet letten.

  • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
  • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
  • Kijk goed na recensies en certificering. Bijvoorbeeld Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral toepasbaar op grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Vanwege dalende prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Koufurderrige. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Koufurderrige liggen tussen de €2475 en €4400, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Hierna tref jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor een aantal scenario’sde kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €165 per jaar (gasprijzen april 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€50
100 liter2€2.775 – €3.025€75
200 liter2€3.275 – €3.825€145
300 liter3€4.500 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-koufurderrige

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

  1. Vul je gegevens in

    Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo komen wij erachter naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

  2. Gas- en stroomverbruik invullen

    Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze gegevens kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

  3. Soort huis

    Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en staat van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

  4. Specificeer uw wensen

    Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke andere systemen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

  5. Offertes vergelijken

    Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Je krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Koufurderrige (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is twee jaar geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle apparaten die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €700 tot wel €1250. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

  • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
  • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
  • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Koufurderrige

  • DAXX (2×20 + 800L tank), vermogen 3278 [KW], €2229 subsidie.
  • Econo (M24HPCPC-400-H2), vermogen 2021 [KW], €1374 subsidie.
  • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/DJG-RVS-M-400L), vermogen 2291 [KW], €1558 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Koufurderrige aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Koufurderrige!

  • Warmtepomp: haalt energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
  • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
  • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
  • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!